Högersåssen Sahlin

by

Jag hänger med i debatten mycket bättre när jag är hemma sjuk och hinner läsa tidningarna ordentligt. Men inget går upp mot snacket på fikarasten och nu skulle jag verkligen vilja höra vad mina arbetskamrater har att säga. För höger som socialdemokraterna står inte en jävel. Sånt är inte okej på mitt jobb, vilket är jävligt skönt. 

Miljöpartiet i regering med Socialdemokraterna efter nästa val? Liberala hippies tillsammans med ett parti som styrs av en högerfalang som tycker småföretagare är viktigare än arbetare (och visst, småföretagare tjänar visserligen mer på en socialistisk politik än på en borgerlig, men jag tvivlar på att det är det förstnämnda högersossarna eftersträvar). Herregud…

Persson var också högersosse. Men han hade guts, han tvekade inte att använda härskartekniker och tjuvknep för att vinna debatter. Han var en ledare, även om han kanske inte ledde landet åt det håll jag och många andra ville. Men han hade sina stunder…

Moderaterna vann röster 2006 för att de, retoriskt, gick vänsterut och drog med sig missnöjda socialdemokratiska väljare. Sossarna tror att de ska vinna tillbaka de rösterna genom att gå högerut. Jag ser inte logiken.

Vänsterpartiet lämnas utanför för att deras ekonomiska politik ”inte är trovärdig”. Har miljöpartiet ens någon ekonomisk politik? Men skönt för alla miljöpartister som inte kan bestämma sig om de är höger eller vänster. Och bekvämt för sossarnas högerfalang att nu kunna dra till med den liberala klassikern att ”om du inte gillar politiken i vårt parti så kanske du ska byta!” (den frasen går att använda på allt från länder och företag. Liberaler är enkla människor) till sina motståndare i partiet.

Inget ont som inte för något gott med sig. Hoppas Vänsterpartiet tar chansen och visar att de står i verklig opposition mot borgerlig politik. Oavsett om den förs av en regering ledd av Reinfeldt eller av Sahlin. Men jag tror, till skillnad från de allra flesta, att Socialdemokratiska Arbetarpartiet kan bli vad de heter igen, ett parti för oss arbetare. Men det är en lång väg dit och det hänger på gräsrötterna, vänsteroppositionen inom partiet och LO. Tills dess får Vänsterpartiet min röst, även om det tar emot ibland det också.

Det tycker alltså jag, en ensam LO-arbetare. Vad tycker resten av mina kamrater? Kolla in den här undersökningen i LO-tidningen och den här debattartikeln. Hoppsan Sahlin!

Läs mer: Forever Unitied skriver mycket bra om samma sak, likaså Svensson, Ali EsbatiReza Javid, Patrik Renfors, Peter GustavssonJingeRöda raketerQueen of Light, Tomas Jonsson, Hanna Löfqvist och Herman Geijer

Media: Svd1, Svd2, Svd3, Dn1, DN2, DN3, DN4 SDS, Dagen1, Dagen2, AB, SVT

Intressant? <- Klicka där och låt fler läsa

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 svar to “Högersåssen Sahlin”

 1. Mathias Says:

  Vad jobbar du på för ställe där alla är sossar eller kommunister? Uppsalabuss? Facket?

 2. Krastavac Says:

  Hahahaha, jag jobbar på ett lager. Men det är inte så enkelt som att alla går runt och citerar marx, eller palme. Grejen är bara att den som säger något positivt om moderaterna eller folkpartiet så får man resten av lagret emot sig.

  ”Lilla chefen” en kille som jobbat sig upp ett pinhål (fortfarande vanlig jobbare men med liiiiiite mer ansvar och delaktig i några projekt) sa en gång att han röstat på moderaterna när någon kommenterade en artikel öppet i rastrummet. Alla började prata i munnen på varandra på en gång tills han sa att han ändrat sig och att han blev lurad. Vilket han senare upprepade flera gånger de kommande veckorna så att folk skulle fatta.

  Samma sak var det när en kille från ett bemanningföretag sa att han funderande på att rösta på folkpartiet (det här var sommaren innan valet) och alla som hört honom slutade jobba och frågade vad han snackade om. Han kände stämningen och stammade fram att han ändrat sig ”efter de där rasistgrejerna” och skulle rösta på piratpartiet. Han var en schysst kille, bara att han var uppväxen i Danderyd. Visserligen i en betongförort men han hade gått i skolan med brats.

  Sen har vi visserligen flera SAP-medlemmar på jobbet. Men det som är mest uppseendeväckande är den ”opolitiska” radikaliteten man upptäcker om man skrapar på ytan. Visst dyker då upp lite smygrasism (även om det är mycket ovanligt på arbetsplatsen. Det talas väl ett dussin olika språk) men det som syns är klasshatet.
  När Riccardo mördades så talades det öppet om ”bortskämda rikemansungar” i fikarummet och en ung man föreslog att man skulle sparka ner alla rika ungar och ta deras pengar. En äldre man höll skockande med.
  Stureplans våldtäkterna var en annan höjdare. Då talades det vitt och brett om skiten förorten får ta och vilken skillnad det blir när gärningsmännen kommer från fina familjer.

 3. I vänsterbloggsfären just nu | Arvidfalk.se Says:

  […] Bloggen “Vardagspussel” beskriver sig själv som “en ensam LO-arbetare” som hoppas att “Vänsterpartiet tar chansen och visar att de står i verklig opposition mot borgerlig politik.” Han beskriver samarbetet mellan S och MP så här: “Liberala hippies tillsammans med ett parti som styrs av en högerfalang som tycker småföretagare är viktigare än arbetare” Så skriver alltså bloggaren Vardagspussel som i rubriken kallar Socialdemokraternas partiordförande för “Högersåssen”. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: