Bättre lite skit i hörnen…

by

2007-feb-05

Genom andra bloggar har jag följt utvecklingen av konflikten mellan städarna på Lunds lasarett och deras arbetsgivare ISS Facility Services. Grunden till konflikten ligger i att städföretaget svarat de fackliga krav som ställts genom att öka sina trakasserier mot de anställda som är anslutna till den syndikalistiska sektionen som framfört kraven.

I sin barndom så var ISS Städservice inte bara ett städföretag utan även ett vaktföretag (Köpenhavns Nattevagt). Fast denna gång är det ju inte lokaler man vaktar utan snarare ägarnas möjligheter till att fortsätta ge sina anställda låga löner, dåliga arbetsvillkor och stressande scheman. SVT:s Uppdrag Granskning har även uppmärksamat ISS Städservice för att ha helt misslyckats med sitt uppdrag att städa Lunds universitetssjukhus just på grund av att de ställda omänskliga krav av sina anställda.

Nu uppmanar i alla fall Förenade Vårdare till solidaritetsaktioner och eftersom det är svårt att agera mot ett företag som jobbar åt andra företag och institutioner så riktas nu uppmärksamheten mot ISS Facility Services största kund, nämligen Nordea.
Jag som Nordea kund är givetvis förbannad. Inte nog med att jag länge vart missnöjd med Nordeas tjänster, nu får jag veta att de anlitar städföretag som uppenbarligen skiter i hur städarna mår!
Vidare så verkar det som om Malmös poliskår är på samma sida som det forna vaktbolaget då de utan vidare griper flygbladsutdelare(!) som fredligt delat ut information utanför Nordea i Malmö.

Nöden kräver handling. Vårdare förena er!

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: